Oosterse varkenshaas uit de slowcooker (of gewoon uit de pan)

Weetje wat zo heerlijk is aan de herfst? Lekker comfort Food. Stampotjes, hartige taarten, gevulde soepen, stoofpotjes. Love it! Dus ook tijd om de slowcooker weer eens uit de kast te halen. Ideaal! Klein beetje voorbereiding en de slowcooker doet de rest. Bijvoorbeeld deze Oosterse varkenhaas met rode ui. Lekker met wat noodles erbij.

Je kunt dit recept ook gewoon in de pan bereiden. de bereidingswijze staat onderaan. Ik heb zelf voor de slowcooker gekozen vanwege het gemak en omdat ik de varkenshaas toch wat malser vind dan uit de pan.

Nodig:

  • 2 (of 3 kleine) varkenshaasjes
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 4 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl Laos
  • 1 tl gemberpoeder
  • Scheutje azijn
  • 1 el sesamzaadjes
  • Peper & Zout

Doen:

  1. Snijd de varkenshaasjes in stukken (medalions)
  2. Verhit wat olie in de pan en bak de varkenshaas heel even kort aan, dicht schroeien, om het vlees wat kleur te geven.
  3. Snij de rode uien in kwarten.
  4. Nu maken we een marinade door: Sojasaus, honing, sesamzaadjes, gember, laos en de knoflook geperst met elkaar te mengen.
  5. Leg de rode uien in de slowcooker.
  6. Leg hier bovenop de stukken varkenshaas.
  7. Giet hier over de marinade en wat peper & zout.
  8. 3,5-4 uur de slowcooker op low en de varkenshaas is klaar.
  9. Serveer met wat noodles, rijst en komkommer.

Bereiding in de pan:

  1. Maak de marinade zoals hierboven beschreven staat.
  2. Snij de varkenshaas in stukken (medallions) en marineer deze voor een uurtje.
  3. Bak de varkenshaas op hoog vuur een minuutje.
  4. Zet het vuur lager en doe de rode uien erbij.
  5. Laat de varkenshaas nu verder garen op laag vuur, een minuut of 7-8.
  6. Varkenshaas mag nog lekker rose zijn aan de binnenkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *