Ik vind de slowcooker (crockpot) dus echt de kadotip voor deze Decembermaand! Wat een handig apparaat. Je kunt er op een makkelijke manier eindeloos veel recepten in maken. En is ontzettend makkelijk in gebruik, klein beetje voorbereiding en de slowcooker doet de rest. Dit keer heb ik een recept voor jullie voor een Indisch stoofpotje.
Nodig:
- 750 gram runderlappen
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rood pepertje
- 1 rode paprika
- 250 ml kokosmelk
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel koriander
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- snufje cayennepoeder
- peper & zout
Doen:
- Snijd het vlees in stukjes en bestrooi met peper & zout
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes, snijd het pepertje heel fijn ( kijk voor een tip op:
- Verhit wat olie in een pan en bak het vlees even kort bruin.
- Voeg de ui, paprika, pepertje en knoflook toe en bak dit even kort mee.
- Doe alles in de slowcooker en voeg de rode wijnazijn, kokosmelk, de kruiden en de ketjap toe.
- Meng dit even door elkaar en zet de slowcooker op stand low voor 5/6 uur tot het vlees zacht geworden is.
Serveer lekker met wat rijst en sperzieboontjes.