Het is dan wel wat minder koud dan afgelopen week. Maar een soeppie gaat er altijd wel in! Wat zo leuk is aan soep is dat je echt oneindig veel kan variëren met ingrediënten, en je de soep met van alles kan vullen met bijvoorbeeld restjes groente die over zijn en het vaak ook makkelijk te maken is. Neem nou deze bloemkoolsoep. Hij zit uiteraard boordevol bloemkool, vult goed door de rijst en de kerrie geeft lekker wat pit. En staat in een klein half uurtje op tafel. Heerlijk om er wat Naanbrood bij te serveren.
Nodig:
- 400 gram bloemkool
- 2 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 kippenboullionblokje
- 50 ml kokosmelk (een scheutje)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 600 ml water
- 100 gram rijst
- Paar takjes verse peterselie
- Zout & Peper
- Olijfolie
Doen:
- Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven staat.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes
- Snipper de ui.
- Pak een grote soeppan en verwarm een scheutje olijfolie en fruit hierin de uisnippers zachtjes me aan.
- Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe samen met de kerriepoeder en fruit dit even mee.
- Voeg na een minuutje of 2-3 de bloemkoolroosjes en de peterselie toe en meng dit door elkaar.
- Doe dan het water, boullionblokje en wat peper & zout erbij.
- Laat dit een minuutje of 15 zachtjes koken tot de bloemkoolroosjes zacht zijn geworden.
- Pureer de soep nu met een staafmixer en doe het scheutje kokosmelk erbij.
- Schep wat rijst in een soepbord en schenk de soep er overheen en garneer nog met wat peterselie.