Een gerecht uit de oven is altijd een goed idee. Makkelijk voor te bereiden en op een drukke dag ideaal om s’avonds zo de oven in te schuiven. En deze balsamico kip is er eentje hoor. Heerlijk die combi van balsamico, mozzarella en tomaatjes. Serveer lekker met wat pasta.
Nodig: 4 personen
- 4 kipfilets
- 250 gram cherrietomaatjes
- Sap van een halve citroen
- 50 ml balsamico azijn
- 1 bol mozzarella
- Tomato frito 200 gram
- Paar takjes verse basilicum
- Grove peper en zeezout
- Olijfolie
Doen:
- Maak een marinade door de frito, balsamico azijn en citroensap door elkaar te roeren.
- Doe de kipfilets in een zipplock zak of schaal en schenk de marinade erbij. Zorg dat de kipfilets goed bedekt zijn. En laat ze ongeveer (het liefst) 2 uurtjes marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets lichtbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar.
- Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de rest van de marinade erover.
- Scheur de bol mozzarella in stukjes en halveer de cherrietomaatjes. En verdeel deze ook over de kipfilets.
- Bak de kipfilets in 20 minuutjes gaar in de oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven en besprenkel nog met wat balsamico en wat peper & zout.
- Hak de basilicum fijn en verdeel wat over de ovenschaal.