Romige Champignonsoep

Een soepje op z’n tijd is zo lekker! Je kunt me er altijd blij mee maken. Broodje met een smeerseltje erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Deze champignonsoep is lekker romig en gevuld. Als variatie kun je ook kastanje champignons gebruiken. Met dit makkelijke recept heb je deze soep in een handomdraai op tafel staan.

Nodig: 4 personen

  • 500 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Tijm (liefst vers)
  • 2 groente boullionblokjes
  • 800 ml heet water
  • 50 gram bloem
  • 250 ml slagroom

Doen:

  1. Snipper de uien en knoflook fijn.
  2. Verhit een klein beetje boter (ongeveer 10 gr) in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin in even kort.
  3. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg dan de tijm toe en door erdoor.
  4. Voeg dan de rest van de boter toe en laat dit smelten tussen de champignons.
  5. Voeg dan de bloem toe en roer erdoor en bak een minuutje mee.
  6. Los de bouillonblokjes op in het hete water en giet vervolgens bij de champignons. Roer dit goed door zodat de klontjes allemaal verdwenen zijn. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.
  7. Schenk de slagroom erbij en voeg eventueel naar smaak wat peper & zout toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *