Malteser witte chocolade truffels

Oooeh! Nou, dit is er weer één hoor! Deze mag zeker op mijn favoriete lijstje van alle truffels. Want oh oh oh, Witte chocolade fudge, gevuld met een Malteser en omringd met een laagje cacao biscuit. Tja, wat kan ik hier nog meer op zeggen?! Super makkelijk en ongelooflijk lekker!

Nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 400 gram witte chocolade
  • 100 gram thee biscuitjes
  • 1 eetlepel cacao
  • Maltesers

Doen:

1. Doe het blikje gecondenseerde melk in een kom en voeg hierbij de witte chocolade in stukjes toe.

2. Verwarm dit au bain marie. Roer dit goed door elkaar tot de chocolade gesmolten is. En meng dit tot het een mooie egale fudge geworden is.

3. Laat de fudge voor een paar uur opstijven in de koelkast. Als de fudge goed stevig is, kun je beginnen om ze te vormen.

4. Doe de biscuitjes samen met 1 eetlepel cacao in een mixer. Mix ze tot de biscuitjes helemaal fijn gemalen zijn en zet even apart.

5. Neem een stukje van de fudge (15 gram per balletje) en druk het plat. Leg er een malteser op en vorm het dicht. Rol het tot een mooie bolletje met je handen.

6. Rol de bolletjes door de gemalen koekkruimels en leg ze op een bord/snijplank bedekt met een velletje bakpapier in de koelkast.

7. Het kan zo zijn dat de balletjes na de eerste keer vormen wat inzakken, doordat de fudge iets te warm is geworden.

Tip: Leg de bonbons voor een uur in de koelkast. Vorm ze voor de tweede keer mooi rond en rol ze dan door de koekkruimels. Zo behouden ze hun mooie ronde vorm.

8. Bewaar de truffels in een afgedekt bakje in de koelkast en laat ze voor het serveren even buiten de koelkast op temperatuur komen. Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *