Gebakken banaantjes

Iedereen kent wel een gekke eetcombinatie. Wat voor de één heel gewoon is, vind de ander een beetje raar. De meest gekke combi’s worden generatie op generatie door gegeven.

Bijvoorbeeld bruine bonen met stroop, een krentebol met kaas, pindakaas met komkommmer, macaroni met ketjap, tostie met banaan en kaas, en ga zo maar door!

Bij mij thuis hebben wij dus de gewoonte om gebakken banaantjes te eten bij de spruitjes. Super lekkere combi. Het een beetje bittere van de spruitjes en het zoete van de banaan. En echt heel erg makkelijk te maken.

T’was een beetje lastig een mooie smakelijke foto te maken, maar geloof me, ze zijn echt heel lekker!

Nodig: 4 personen

  • 4 rijpe bananen (hoe rijper hoe smeuïger)
  • Citroensap ( kan gewoon uit een flesje)
  • Kerriepoeder
  • Boter
  • Doen:
    1. Snijd de bananen in plakjes van ongeveer 1 cm. En leg ze een beetje verspreid op een snijplank.
      Besprenkel met citroensap en strooi er kerriepoeder overheen. Dit moet je een beetje op gevoel doen, het komt niet zo nauwkeurig.
      Smelt de boter in een koekenpan en bak op matig vuur de banaantjes even aan en schep ze tussendoor een keertje voorzichtig om.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *