Romige Champignons met parmezaan

Ik ben enorm fan van champignons! En voor de fans met mij is dit wel een aanradertje hoor! Finger licking Good!! Lekker dippen met wat geroosterd brood of stokbrood. Zooo lekker!

Je kunt het nog makkelijker voor jezelf maken door kant en klare Italiaanse kruiden te gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk, met verse kruiden is het toch net iets lekkerder. Bij Albert Heijn kun je van die pakjes verse Italiaanse kruiden kopen. Die kun je vinden in het vers vak. Meteen alles in 1 pakje, Ideaal!! https://www.ah.nl/producten/product/wi238967/ah-italiaanse-kruidenmix

Ook het scheutje witte wijn is optioneel. Nu staat er bij mij thuis (meestal wel ) een flesje wijn open, vandaar dat ik er een scheutje bij heb gedaan. Ik vind dat dat net een extra lekker smaakje geeft, maar het hoeft niet…

Nodig:

  • 250 gram Champignons, gesneden of heel, wat jij het lekkerst vind.
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 70 gram parmezaanse kaas ( liefst vers, bijvoorbeeld grana pardano)
  • 50 gram zachte roomkaas
  • Italiaanse kruiden. Oregano, Tijm, Rozemarijn en salie (of gedroogde kruiden uit een potje)
  • Zout & Peper
  • Optioneel: scheutje wijn en peterselie voor garnering.

Doen:

  1. Snijd de onderkant van de steeltjes van de champignons eraf en borstel ze schoon.
  2. Rits de kruiden van de takjes en snij de salie en Tijm iets fijner.
  3. Verhit de boter en de olie in een wokpan.
  4. Doe de champignons erbij en bak ze ongeveer 5 minuten.
  5. Pers dan het knoflook teentje erbij en bak even kort mee samen met de kruiden.
  6. Wil je een scheutje wijn erbij? Dan is dit het moment….
  7. Doe vervolgens de slagroom, roomkaas, parmezaanse kaas, en peper/zout erbij.
  8. Roer de champignons door elkaar tot het sausje begint de borrelen. Kook het nog eventjes door op laag vuur tot de kaas gesmolten is en de saus wat meer gebonden is.
  9. Garneer eventueel met wat peterselie.
  10. En serveer lekker met wat geroosterd brood of stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *