Salted peanutbutter dadels

Een tijdje terug deelde ik met jullie een lekker receptje met dadels, chocolade & kokos!https://loontjekookt.nl/?p=342 Een super lekker en gezond tussendoortje. Maarja, ik pindakaas lover vond het wel een leuk idee om iets met pindakaas te doen. Nou, ik zeg; Geslaagd hoor! Dadels + Pindakaas = Heaven!

En heb je nou nog nooit dadels gegeten, ben je er niet bekend mee. Echt gewoon een keer proberen! T’is een heerlijke vrucht!

Nodig:

  • 10 á 12 Medjoul dadels (uit het versvak)
  • 200 gram chocolade puur 72%
  • Pindakaas
  • Grof zeezout

Doen:

  1. Zet een sneetje in de dadels en haal de pit eruit.
  2. Verwarm een pan met water, zet daarop een vuurvaste schaal. En laat hierin de chocolade au bain marie smelten.
  3. Leg een velletje bakpapier op een snijplank.
  4. Vul de dadels met een theelepel pindakaas.
  5. Haal de dadels door de chocolade en leg ze 1 voor 1 op het velletje bakpapier.
  6. Bestrooi ze met wat grof zeezout.
  7. Laat ze uitharden in de koelkast.

Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Dan kun je ze 4 á 5 dagen bewaren. Al halen ze hier dag 3 niet eens! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *