Een tijdje terug deelde ik met jullie een lekker receptje met dadels, chocolade & kokos!https://loontjekookt.nl/?p=342 Een super lekker en gezond tussendoortje. Maarja, ik pindakaas lover vond het wel een leuk idee om iets met pindakaas te doen. Nou, ik zeg; Geslaagd hoor! Dadels + Pindakaas = Heaven!
En heb je nou nog nooit dadels gegeten, ben je er niet bekend mee. Echt gewoon een keer proberen! T’is een heerlijke vrucht!
Nodig:
- 10 á 12 Medjoul dadels (uit het versvak)
- 200 gram chocolade puur 72%
- Pindakaas
- Grof zeezout
Doen:
- Zet een sneetje in de dadels en haal de pit eruit.
- Verwarm een pan met water, zet daarop een vuurvaste schaal. En laat hierin de chocolade au bain marie smelten.
- Leg een velletje bakpapier op een snijplank.
- Vul de dadels met een theelepel pindakaas.
- Haal de dadels door de chocolade en leg ze 1 voor 1 op het velletje bakpapier.
- Bestrooi ze met wat grof zeezout.
- Laat ze uitharden in de koelkast.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Dan kun je ze 4 á 5 dagen bewaren. Al halen ze hier dag 3 niet eens! Haha!