Enchiladas met kip

Deze enchiladas zijn echt de lekkerste Ever!! En weet je waarom? Ze zijn niet alleen lekker pittig en goed gevuld maar het is die heerlijke zelfgemaakte salsasaus die het echt enorm lekker maakt! En ja hoor!, je raad het al! Die saus is uiteraard super makkelijk zelf te maken zonder zakjes.

Serveer de enchiladas met een frisse salade en Mexicaanse rijst! https://loontjekookt.nl/?p=554

Buen Provecho!

*Ik heb 2 enchiladas per persoon gerekend. Maar als je er een bijgerechtje als bijvoorbeeld rijst bij eet, is 1 per persoon al voldoende

  • Voor de saus
  • Nodig:
    • 2 eetlepels olie
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel oregano
    • 1/2 theelepel komijn
    • 1 volle eetlepel sambal
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 teentje knoflook
    • 400 ml kippenbouillon net 1,5 kippenbouillon blokje
    • Half bosje fijngehakte koriander

    Doen:

    1. Verhit de olie in een sauspan en bak de bloem een minuutje op matig vuur.
    2. Voeg dan vervolgens de knoflook, komijn, oregano, sambal en tomatenpuree toe.
    3. Even een minuutje laten bakken. Voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
    4. Laat des sis zachtjes 15 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert.
    5. Voeg nu de fijngehakte koriander toe en roer door.
    6. Zet de saus even appart om af te koelen en ga verder met de vulling.

    Voor de vulling

    Nodig:

    • 8 tortillas
    • 4 kipfilets
    • 1 blik zwarte bonen
    • 1 ui
    • 2 groene pepers
    • Roomboter
    • Versgemalen peper
    • 300 gram geraspte kaas
    • Enchilada saus (zie hierboven)
    • 1/2 bosje fijngehakte koriander

    Doen:

    1. Snijd de kipfilet in stukjes
    2. Snipper de ui, en halveer de groene pepers, verwijder het zaad en snij deze fijn.
    3. Smelt wat roomboter in een pan en bak hierin de ui en de pepertjes even kort glazig.
    4. Bak de stukjes kip mee en bestrooi deze met wat gemalen peper.
    5. Bak de stukjes op middelmatig vuur gaar. Ze mogen lekker een bruin kleurtje krijgen. Regelmatig om scheppen om aanbakken te voorkomen.
    6. Zodra je kipstukjes gaar zijn, zet je alvast de oven aan op 180 graden.
    7. Giet het blik zwarte boven af.
    8. Neem je afgekoelde salsa saus en tortilla’s.
    9. Besmeer elke tortilla met een flinke eetlepel (of 2) salsa saus.
    10. Neem een volle eetlepel zwarte bonen en verdeel over de breedte van de tortilla.
    11. Doe hetzelfde met de kip.
    12. Pak de kaas en verdeel een volle eetlepel over de tortilla vulling.
    13. Je rolt nu de tortilla’s zo strak mogelijk dicht, leg ze in een ovenschaal. Let goed op waar de tortilla zichzelf overlapt, dicht gedrukt blijft.
    14. Herhaal alle stappen tot je 8 gevulde enchiladas in de ovenschaal hebt liggen.
    15. Verspreid de salsa saus die je over hebt over de enchiladas .
    16. En daarna ook de resterende kaas.
    17. Doe de schaal 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de enchiladas mooi krokant geworden zijn.
    18. Verspreid de fijngehakte koriander erover en klaar is een heerlijke Mexicaanse maaltijd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *