Salade met peer & gorgonzola

Tjonge jonge! Wat een weertje! Zo onwijs genieten dit! Dit zijn ideale dagen voor een heerlijke salade. Voor bij de BBQ of gewoon lekker als lichte maaltijd. Mijn guilty pleasure is dus echt kaas! Oow Hellup! Op wat voor manier dan ook, I love Kaas! Deze salade van peer, gorgonzola en walnoten is echt een klassieker. Maar je kunt ook een andere blauwe kaas kiezen, roquefort, danish blue of bijvoorbeeld bleu d’Auvergne. Gewoon die jij het lekkerst vind.

De salade lekker af maken met een verse zelfgemaakte dressing. Stukje brood, wat olijfolie erbij en…. genieten!

  • Nodig:
    • Gemengde groene salade ( ik gebruikte de eikenblad melange van AH, 100 gram)
      Halve rode ui in fijne ringetjes gesneden
      100 gram walnoten grof gehakt
      Blikje peren (of natuurlijk verse)
      150 gram gorgonzola (of andere blauwe schimmelkaas)

    Doen:

    1. Verdeel de sla over een schaal.
    2. Besprenkel de sla met de kruiden dressing. https://loontjekookt.nl/?p=767
    3. Verdeel de rode ui en de peer in partjes gesneden erover.
    4. Verbrokkel de gorgonzola erover en de grof gehakte walnoten.
    5. Besprenkel nog een beetje met wat kruiden dressing.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *