Appel loempia’s

Tijdje terug deelde ik met jullie een receptje van zelfgemaakte kip/ham loempia’s. Vaak heb ik nog een aantal filodeeg vellen over. Ik ben in de koelkast gedoken en gekeken wat ik er nog mee kon doen. En zo onstond het idee van de appel loempia’s. Ze zijn super makkelijk te maken, kidsproof, en je bent meteen van je restjes filodeeg af. Net als de Kip-Ham loempia’s kun je deze invriezen door ze niet af te bakken maar na het vullen af gedekt in de vriezer te doen. Even een paar minuutjes oppiepen in de oven en je hebt dus altijd iets lekkers voor bij de koffie of thee of een lekker toetje!

En wist je dat filodeeg maar weinig calorieën bevat? Maar 44 Cal. per vel. Gebruik zoetstof ipv vanillesuiker. En serveer met een klodder Griekse yoghurt ipv slagroom en zo heb je een heerlijk een gezond tussendoortje!

Leuke tip om met de kids te maken in de vakantie!

Nodig: ( voor 8 loempia’s )

  • 8 filodeeg vellen
  • 6 beetje fris-zure appels
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Zakje vanillesuiker (of wat zoetstof voor de gezondere variant)
  • Kneepje citroensap
  • Rozijnen (optioneel)
  • Olie

Doen:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de filodeegvellen goed ontdooien, het liefst onder een vochtige schone theedoek, dan drogen ze niet uit.
  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Doe ze in een kom samen met de kaneel, vanillesuiker, (rozijnen) en citroensap.
  3. Hussel alles lekker door elkaar.
  4. Leg een vel filodeeg diagonaal op een snijplank.
  5. Leg een beetje bovenin, in het midden een hoopje appel (in loempia vorm)
  6. Vouw de punt filodeeg over het appelmengsel, vouw dan de zijkanten naar binnen en probeer hem zachtjes een beetje strak op te rollen.
  7. Bestrijk ze met een kwastje met een beetje olie voor een mooie bruine kleur.
  8. Wil je ze invriezen, dan moet je ze niet afbakken.
    Bak anders de loempia’s 15-20 minuten op 180 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    Strooi er nog wat poeder suiker en kaneel over heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *