Pita kip ketjap

Ok! Het was dus eigenlijk niet de bedoeling om dit broodje te gaan bloggen. Maar zo onverwachts is dit een toppertje en TE lekker om niet te delen! (Foto is dus ook niet helemaal top, maar ach, geloof me, hij was heeerlijk!)

Ik had geen zin in een grote maaltijd, wilde iets gezonds. En flanste ik dus deze in elkaar met ook onder andere wat ingrediënten die ik nog over had.

Je zou deze kip ook heerlijk kunnen gebruiken om saté spiesjes van te rijgen. Of lekker met wat rijst en wok groenten. Maar goed, ik had nog een pakje pitabroodjes liggen dus vandaar dat het een Pita kip is geworden!

Nodig:

  • 1 kipfilet
  • 30 ml ketjap manis
  • 75 ml water
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel verse fijngehakte gember
  • 1/2 theelepel Chinese 5 kruiden poeder (Jonnie Boer)
  • 1/2 rood pepertje heel fijn gesneden (of theelepeltje sambal)
  • Wat olie om in te bakken
  • Handje taugé
  • Een stukje komkommer
  • 1 (groot) pita broodje

Doen:

  1. Meng de ketjap manis, water & honing in een kommetje.
  2. Verhit een wokpan met olie. Zodra deze heet geworden is voeg je de pepertjes, knoflook & gember toe om dit eventjes te roerbakken.
  3. Voeg de kipfilet toe en bak dit samen een minuut of 10.
  4. Voeg het ketjap mengsel en de Chinese 5 kruiden poeder toe en draai het vuur laag.
  5. Laat de kip afgedekt zo’n 20 minuutjes sudderen.
  6. Neem de deksel van de pan en zet het vuur wat hoger zodat de saus lekker in dikt en glaceerd. (Een wat dikker glanzend laagje over de stukjes kip)
  7. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over.
  8. Snijd de komkommer in blokjes.
  9. Verwarm het pita broodje in de oven of broodrooster.
  10. Beleg het broodje met de kip, taugé en komkommer.

Eetsmakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *