Bami van de Chinees dus… Zo lekker vind ik die bami hè! Dit moet zelf te maken zijn. Wat ze er precies in stoppen, ik weet het niet… ik kan het er niet helemaal uit halen.., Maar echt.. deze komt wel heel super close hoor! Met heel weinig en simpele ingrediënten tover je zo zelf de afhaal Chinees op tafel!
Vetsin maakt de smaak wel echt af, maar wees voorzichtig en gebruik kleine snufjes tot het op smaak is. Je gebruikt al snel te veel.
Nodig: (voor ongeveer 4 personen)
- 500 gram mie nestjes
- Rood pepertje heel fijn gesneden
- 4 lente-uitjes in fijne ringetjes
- Halve theelepel vers geraspte gember of djahe (gemalen gemberwortel uit een potje)
- Teentje knoflook fijn gesneden
- Snuf Vetsin
- Hamblokjes
- 2 eieren
- 2 kippeboullionblokjes
- Olie
- Kook die mie zoals op de verpakking aangegeven staat in 1 boullionblokje, en laat goed uitlekken.
- Roerbak in een ander pannetje de eieren tot je stukjes hebt (crumble)
- Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de peper en knoflook.
- Voeg hier beetje bij beetje de bami bij en blijf goed omscheppen.
- Voeg na een paar minuutjes de ei stukjes (crumble) en hamblokjes toe en blijf steeds goed omscheppen.
- Verse gember of djahe toevoegen.
- Maak met het andere boullionblokje ongeveer 250 ml boullion.
- Nu ga je de wok afblussen met kleine scheutjes boullion. Telkens als het droog is, voeg je wat boullion toe en blijf omscheppen.
- Als laatste een snuf Vetsin en de lente-uitjes erbij.
- Je kunt het afmaken door er een plak ham en een gepocheerd eitje op te leggen.