Een tijdje geleden heb ik een recept van bruchetta’s met tomaat gedeeld. https://loontjekookt.nl/?p=586 Die waren al super lekker. Maar ik kon haast niet wachten om deze met jullie te delen. Bruchetta met mozzarella en avocado. Echt,.. het water loopt me al weer in de mond. Met het weekend voor de deur, en het mooie weer, is dit heerlijk als lunch of als tapa op een leuke borrelplank. Wijntje erbij en Geniet!!
Nodig: per persoon
- Italiaanse bol (of ciabatini)
- 1 bol mozzarella in plakjes
- 1/2 avocado in plakjes
- 1 teentje knoflook door de midden
- Stuk of 5 cherrietomaatjes in plakjes
- Fijn gesneden verse basilicum
- Grof zeezout & gemalen peper
- Balsamico creme (of azijn, is wel wat dunner)
Doen:
- Bak het broodje zoals op de verpakking aangegeven staat.
- Snijd het broodje in plakken en wrijf deze in met de helftjes knoflook.
- Beleg ze vervolgens met de plakjes mozzarella, avocado en cherrietomaatjes.
- Breng op smaak met grof gemalen zeezout.
- En besprenkel met de balsamico creme of dressing/azijn
- Dan wat fijn gesneden basilicum er overheen.
- Eetsmakelijk!