Gezond Kokos Cacao ontbijttaartje

Zoals jullie inmiddels misschien wel in de gaten hebben ben ik enorm fan van ontbijtjes! Zo heerlijk om je dag te starten met een goed, gezond ontbijt! Bakkie thee (of koffie voor de liefhebbers) erbij. Love it!

Tijdje terug heb ik ook een recept van een ontbijtaartje gepost. Die werd heel enthousiast ontvangen. Want ja, zeg nou zelf, ontbijten met taart klinkt al als een feestje op zich!

Dit keer een heerlijke healthy one met kokos kwark, cacao en een bodem van havermout, noten & dadels. Lekker als ontbijt maar ook perfect als tussendoortje!

S’avonds eventjes maken, s’ochtends smullen!

Nodig:

Voor de bodem:

  • 40 gram havermout
  • 40 gram gemengde noten (ongezouten)
  • 60 gram verse dadels (medjoul)
  • 5 gram kokosrasp
  • 10 gram cacao poeder

Voor de kokos laag:

Voor de bovenste laag:

  • 20 gram pure chocolade
  • Scheutje melk
  • 1 eetlepel kokosrasp

Een springvorm met diameter van 12 cm.

Doen:

  1. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de randen goed in met bakspray, olie of boter.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of ( hakmolen https://www.coolblue.nl/product/440634/philips-hr1393-hakmolen.html ) tot een massa. Als je er in knijpt moet het blijven plakken. Is het te droog, voeg wat water toe. Is het te nat voeg dan wat havermout toe.
  3. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet hem even in de koelkast.
  4. Week de blaadjes gelatine 5 minuutjes in koud water.
  5. Verwarm in een steelpannetje 2 eetlepels water, knijp de gelatine uit en voeg toe. Roer tot de gelatine is opgenomen.
  6. Schep de kokoskwark, kokosrasp, honing & citroensap in een schaal en voeg de opgeloste gelatine toe.
  7. Roer dit goed door en schep het mengsel over de bodem in de vorm. En zet vervolgens 2 á 3 uur in de koelkast.
  8. Smelt (na 2 á 3 uurtjes) de chocolade au bain marie, door een hittebestendige schaal op een pannetje kokend water te zetten. En roer er een scheutje melk doorheen.
  9. Giet dit over de kokoslaag in de springvorm. En strooi er een eetlepel kokosrasp overheen en zet hem nog heel eventjes in de koelkast om op te stijven.
  10. En dan smullen maar!!!
  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *